Fernweh Frankrig Rejse

Tilbage til Nice

april 13, 2016

Jeg boede i Nice i 2010/11 da jeg var på udveksling. Eller, det var faktisk i velhaverparadiset Antibes ca 15 kilometer længere nede af kysten. De der har været der ved at Monaco, Nice, Antibes, Juan les Pins og Cannes næsten er vokset sammen i et langt pengebælte. Det er palmesus, russiske oliemillioner, dårlig smag, god vin -og der skal Nikoline og jeg hen om et par uger. Her er et billede af udsigten fra min gamle lejlighed i Antibes. Fejler ikke noget, vel?

Udsigt over de franske alper 104

Billederne er taget med mit gamle brune Bilka-digi-canon-kompakt-kamera jeg købte da jeg skulle afsted. Det blev hurtigt døbt “Den Brune Blitz”. Dels på grund af farven, men også fordi det var virkelig lort. Nikoline har aldrig været ved Côte d’Azur, så jeg må agerer guide i de 5 dage vi har. Vejret i slutningen af april plejer at være godt, uden at være sådan rigtigt sommervejr. Det er perfekt til at sidde på fortovscafe og drikke pastis med en god bog, eller at cykle langs kysten. Så det er præcis det jeg synes vi skal gøre. Nikoline har fundet et rigtigt spændende Airbnb-lejlighed til os. Den ligger perfekt i midten af Nice’ gamle bydel. Der kom jeg rigtigt meget da jeg boede i nærheden, så jeg tror vi starter med at gå på Wayne’s når vi har smidt bagagen. Der skal jeg have en kold “biere serieux” inden eventyret fortsætter.

Dagen efter har jeg booket bord til frokost på toppen af Hotel le Meridien. Det kommer nok til at koste et vredt opkald fra min bankmand, men når man er i Nice må man lade dalerne rulle. Udover de to ting er der ikke noget der er endeligt afgjort endnu. Argh, det passer ikke helt – vi skal i hvert fald også på marked i Antibes og købe ost, oliven, soltørrede tomater, spegepølser, brød og vin. Så finder vi en solrig plet med udsigt og bruger hele eftermiddagen på at spise og drikkes os glade.

95 22

Prøv lige at se en halvtyk og langhåret humaniorastuderende ovenfor. Det var sgu andre tider.

En tur til Cannes når vi nok også. Her har jeg jo gode minder fra 2011, da jeg hjalp Zentropa med premieren på Melancholia på det års filmfestival. Det var en kæmpe oplevelse! Også selvom Lars von Trier nok ikke har ligeså gode minder om festivalen som jeg har 😉 (Jeg var faktisk tilstede i lokalet da von Trier nedsmeltede – hele den historie skal nok komme i et andet indlæg).

Jeg glæder mig sindsygt meget til at vise Nikoline det sted jeg var på udveksling. Jeg har ikke været tilbage siden, så mon ikke der dukker en masse gode minder op, når vi spiser og drikker gennem kystbyerne. Uanset hvad bliver det dejligt med en gang sol og rosé!

//Toke

 


You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Camilla april 14, 2016 at 10:01

  Côte d’Azur er så fantastisk et område. Jeg har tilbragt hver sommer de sidste tre år i Nice, hvor min franske kærestes bedsteforældre bor. Hvis I får tid, burde I helt klart besøge Menton, som er den sidste by I når til, før I kører over grænsen til Italien. En lille, farvestrålende by, som især er kendt for deres produktion af citroner.
  God tur til jer begge – glæder mig til at se billeder derfra på Instagram (:
  Camilla | http://cammi.dk

  • Reply departdeux april 14, 2016 at 15:02

   Hej Camilla,

   Ja jeg har været i Menton en enkelt gang. Det er virkeligt en fed lille by. Hvis vi ender med at tage en tur til Monaco, kan det være vi tager et stop i Menton 🙂

 • Reply Malene april 15, 2016 at 09:07

  Hvor lyder det bare skønt! Der er ikke noget som at komme tilbage til steder hvor man har boet i længere tid 😉 I må have en rigtig dejlig tur 😀

  Malene & Nicolaj
  http://www.justbrowsing

 • Reply departdeux april 15, 2016 at 10:11

  Mange tak! Ja, det bliver specielt 🙂

 • Leave a Reply