Event tips Fotografi i København

Lars Justs ‘Voices in the cold’ Udstilling

juni 8, 2016

I dag var jeg til Copenhagen Photo Festival for at dække Lars Justs udstilling ‘Voices in the cold‘ som fotograf. Jeg har været så heldig at få en af de events jeg havde ønsket mig.

Jeg er stor fan af reportage-fotografi (stadig stor fan Steve McCurry trods debatten i medierne), og da jeg læste om Lars Just fotoprojekt om udsatte børn på et børnehjem i Grønland, synes jeg det lød mega spændende – og det var det!!

udstillingudstillingDet er ikke ofte at man møder personen bag fotografiet, og hører hans ideer, fremgangsmåde og udfordringer som kan fremstå undervejs. I dag var der mulighed for at gå i dybden med Lars Just, og snakke om hans billeder af børn, som er vokset op i verden med vold, kriminalitet og seksuelle overgreb. Han fortalte blandt andet, at hans en af hans største udfordringer var at trænge ind til de her børn, som i deres liv er blevet svigtet af dem der burde passe på dem.

Lars, som selv er født og opvokset i Grønland, er i denne serie endda gået et skridt videre end bare at tage billedet. I hans ‘voices of the cold’ billedeserie giver han børnene en stemme. Det betyder at han viste barnet sit billede, efter det var taget og spurgte hvad det tænkte om det.

udstilling

Billedet og teksten er sat sammen til et fotografi, der fortæller en ‘anderledes’ historie, end hvis det kun var billedet uden tekst – børnenes egen fortolkning.

Suulut (i det næste billede) sagde “Jeg tænker på solen, jeg er glad”. Ser jeg kun på billedet ville jeg ikke tro at han var glad. Men idet, at Lars har givet billedet en tekst giver det en helt anden fortælling.

  udstilling

udstilling

udstilling udstilling

(Katten var ikke en del af udstillingen 😉 )

Personligt, synes jeg det er et rigtigt spændende eksperiment Lars Just har lavet – og jeg er ikke den eneste der synes det. Lars Just har endda vundet en pris for hans fotografier.

Udstillingen er der indtil den 12. juni i KW3. Så skynd jer ind og se den. 🙂

// Nikoline


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply