Sponsoreret Tyskland

Guide: Eventyrlig weekend i Bremen

april 24, 2017

Hyggelige Bremen er perfekt til en stressfri weekend-tur. Orker man ikke ræset i Hamborg, er Bremen oplagt til smuttur over grænsen. Det betyder dog ikke at Bremen er kedelig! Der er nok at se, og byen har den helt rette størrelse til at man bare kan daske omkring, uden at skulle bekymre sig om forvirrende U-bahn og 100.000 andre turister der puster en i nakken.

Guide: 5 ting du skal se i Bremen

Besøg Spillemændene fra Bremen: Bremen er en rigtig eventyrby. Brødrene Grimms eventyr om de fire dyr der beslutter sig for at rejse til Bremen og blive spillemænd, fylder meget i byen. På byens torv, står en bronze-statue af de fire dyr. Sagnet fortæller at rør man ved æslets forben samtidigt, må man ønske. Statuen er byens største turistattraktion sammen med bydelen Schnoor. Det gør dog ikke så meget da området omkring rådhuset er charmerende og utroligt smukt. Her kan man passende sætte sig og tage en lokal Bechs Pilsner og kigge på byens liv. Vores gode guide Guido (Det hedder han fandme) forklarede at man i Bremen ikke rigtigt har deciderede turistfælder. De lokale kommer alle sammen ind til byen i weekenden for at hygge sig. “Er man fra Bremen, kan man ikke tage ind til byen uden hele tiden at støde ind i nogen man kender”. Det siger meget om byen, synes jeg.

Spis Burger på Honigdachs: De fleste Københavnere ved at man dårligt kan sparke sig frem for nyåbnede burgerrestauranter i byen. Det klager jeg bestemt ikke over, så glæden var stor, da jeg opdagede at Bremen også har fået et sindsygt lækkert burgersted.  Jeg fik en burger med gedeost, honning og valnødder. Meget fancy og endnu mere lækkert. Kvaliteten er i top, priserne er i bund og indretningen nærmest så stilren at det er anti-tysk. Honigdachs serverer moderigtige cocktails i syltetøjsglas, men det nåede vi desværre ikke at få glæde af, da Nikoline og jeg havde lovet hinanden at holde lidt igen med procenterne midt på dagen. Restauranten ligger ikke overraskende i det hippe Viertel; Bremens kreative bydel. Og det leder mig til næste punkt:

Gå på Street-Art-Safari i Viertel: Enhver by af en vis størrelse, har et område hvor den kreative klasse samler sig. I Bremen er det område Viertel (Udtales: Fittel). Man må ikke snyde sig for at gå en tur i Viertel når man er i Bremen. Der er leben på godt og ondt. I Viertel blander byens kreative elite sig med sprittere, ludere og lommetyve. Det er her man finder byens Red Light District, og også her du finder de dyreste adresser, og den langsomste kaffe. Her er det helt oplagt at slendre omkring og nyde stemningen og livet. På vejen kan man lege foto-safari, og se hvem der kan finde det fedeste street art. Det er også i Viertel at man går i byen. Der ligger jazzklubber, specialøl-barer, mørkebrune værtshuse og alt derimellem. Viertel et et oplagt sted at finde et hotel. Det er her der er mest liv, og man kan tage en letbane et par stop ind til centrum.

Tag en Kop Kaffe i Neustadt: Priserne i Viertel er blevet så høje, at mange studerende er blevet skubbet over på den anden side af Weser, floden der deler Bremen i to. Tag letbanen til Neustadt, stå af ved Lahnstrasse, og find cafeen Yellowbird. Ikke alene får du Bremens bedste morgenmad her, du får også en djævelsk god kop kaffe. Det kan ærligt talt godt være lidt svært at finde når man rejser sydpå. Jeg har den tradition at købe en drikkelig souvenir med hjem, når jeg har været afsted. Senest i Amsterdam tog jeg en lokal vodka med og i Tanzania købte jeg kaffebønner. På Yellowbird har de et stort udvalg af lokal gin, og vil meget gerne forklare hvad der er godt.

Bremen  

Køb Asparges på Findorff Markt: Der er næsten ikke noget mere tysk end at tage på marked. De fleste kender nok de enorme julemarkeder, og kommer man til Bremen i foråret, er det med at få købt ind af deres lokale hvide asparges. Det lyder måske ikke specielt sindsoprivende, men de ELSKER deres asparges, og smager man dem, forstår man hvorfor. På markedet mødes de lokale Bremenitter over en øl, og en snak om stort og småt. Bremen er en provinsby, i ordets bedste forstand, og det er netop her man allerbedst se de lokale i deres rette element. Så snup en øl med på markedet, og spørg ind til hvordan det går med Werder (det lokale bundesligahold) – så har du allerede fået venner i Bremen!

Vi var inviteret af Bremen og Nordic Light, og det er vi glade for. Det var en megadejlig tur 🙂

//Toke

 


You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Camilla april 25, 2017 at 10:11

    Bremen har egentlig aldrig været en by, jeg har tænkt på at ville besøge, men jeres billeder derfra er simpelthen så skønne! Og så er det jo kun et plus, at det endnu ikke er blevet opdaget af horderne af turister. Måske man skulle på en lille smuttur dertil en dag (:
    Camilla | http://cammi.dk

  • Leave a Reply