Belgien Rejse Sponsoreret

Guide: En dag i Brügge

september 14, 2017

Turen til Brügge og resten af Flandern blev sponseret af Visit Flandern. Tak for turen, tak for mad og ikke mindst tak for øl! 🙂

BruggeØl, kunst, mad, arkitektur eller historie? Der er MASSER af gode grunde til at bruge en dag i Brügge, og man kan faktisk nå en del på bare en enkelt dag. Visit Flanders inviterede mig og en håndfuld andre bloggere til at bruge nogle dage i Belgien. Jeg ved jo godt hvad Belgien handler om (ØL!), så jeg hoppede med glæde på Brussels Airlines torsdag morgen.

Belgierne har lavet et latterligt smart produkt (og det mener jeg virkeligt) der hedder HiBelgiumPass. For lidt over en tudsebasse får man flybilletter, ubegrænsede togrejser + indgang til alt hvad der kan kravle og gå af seværdigheder. Det er mega rart at have tjek på praktikken hjemmefra. Der er mange fede ting ved at rejse, men at skulle bøvle med at købe billetter til tog og seværdigheder er bare ikke en af dem. Så se at komme afsted. Du kan passende starte med en dag i Brügge:

Start dagen med et skud koffein på espressobaren I Love Coffee. Baren ligger lige bag markedspladsen – Brügges hjerte, så det er det perfekte udgangspunkt! Kaffen jeg fik var skoldhed, serveret med kærlighed og så er den billig. (I hvert fald sammenlignet med københavnerpriser!). Generelt er mad og drikke billigere i Belgien end i Danmark. Brügge er dog en turistby, så man kan godt forvente at slippe en smule ekstra her.

Når du er tanket op, lejer du en cykel. Brügge er lille, der er ikke ret meget trafik, og så er byen flad som en pandekage. Der er med andre ord ikke nogen grund til ikke at hoppe i sadlen. Brügge er kendt for sine smalle gader, de smukke kanaler, de mange broer og sin charmerende arkitektur. Alt det tager man bedre ind med jernhesten mellem benene og med vind i håret.

Ved frokosttid har du fortjent at sidde ned med en iskold øl og få noget i sækken. Brügge har rigtigt mange gode restauranter, men har du kun en enkelt dag i byen, vil jeg anbefale at du tager frokosten på bryggeriet Halve Maan. Bryggeriets restaurant serverer en let tre-retters frokostmenu (typisk for Belgien), og serverer naturligvis øl fra øverste hylde. Var det f.eks. noget med en Straffe Hendrik på beskedne 11%? Den giver varmen og man bliver så dejligt blød i benene efter sådan et par stykker.

Rigtig mange kender Brügge fra den kulsorte britiske komedie In Bruges, hvor Brendan Gleeson, Colin Farrell og Ralph Fiennes ikke kan blive enige om hvorvidt Brügge er en Fairytale fucking town eller et Shithole. Så når du halvmuntery slingrer fra frokosten, er det tid til at opsøge nogle af de steder hvor filmen blev optaget. Helt oplagt er det at besøge klokketårnet på markedspladsen. Tårnet spiller en central rolle i filmens afgørende scener, og udsigten fra toppen er forrygende. Ovenpå en våd frokost kan det også være sundt at tage trappen op.

Inden du tænker på aftensmad, må du hellere få en eftermiddagsøl. Den kan passende indtages på en af Belgiens ældste værtshuse; Cafe Vlissinghe fra år 1515. Her har de en hyggelig gårdhave med servering. Jeg forslår at man tager en Brugse Zot Blond – en af de lokale øl. Efter Belgiske standarder er der dog snarere tale om saftevand, da øllen fedter rundt på 6% alkohol. I gårhaven kan nyde de lokale spille et underligt værtshusspil der minder om en blanding af curling og petanque – spillet med runde træoste. Det er fjollet, men det er perfekt til at samle appetit til aftensmaden!

Book bord hjemmefra til Kok au Vin – nok Brügges bedste restaurant. Den har en bib gourmand i Michelin guiden, men er overraskende billig. Jeg faldt i snak med vores tjener, der fortalte at personalet på restauranten havde været på studietur i København, og havde fået inspiration fra Relæ og Bæst – begge  ligger de på Nørrebro hvor jeg bor. Maden var i den grad også nordisk inspireret, men naturligvis med fokus på lokale belgiske råvarer og især fisk fanget i den belgiske Nordsø.

Heldigvis er Brügge ikke større end at man kan gå hjem, nærmest uanset hvor meget mad, vin og øl man har indtaget. Derfor kan man med fordel fordøje desserten ved at spadsere hjem til sit hotel langs de mange kanaler. En enkelt dag i Brügge burde enhver unde sig selv!

//Toke

 

 

 

 

 


You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Camilla september 18, 2017 at 12:16

    Dejlige tips! Brügge virker bare til at være så hyggelig en by, hvorfor franskmanden og jeg håber lidt på at kunne få planlagt en tur dertil i den nærmeste fremtid, nu da det kun er en lille togtur fra Amsterdam. Kok au Vin skal helt sikkert besøges! (:
    Camilla | http://cammi.dk

  • Leave a Reply