Rejse Sponsoreret Tyskland

FotoGuide: Besøg den Tyske Riviera

juli 26, 2017

kuhlungsborn

Når jeg skriver ‘Riviera’ tænker du måske ikke på Nordtyskland, men det burde du. Rejselandet Tyskland inviterede mig til spa- og badebyen Kühlungsborn ved den nordtyske østersøkyst. Ein Smuttur over Femern Bælt, drej til højre ved Lübeck, og så er du der næsten. I smørhullet mellem Østersøen og en skovklædt kæde af bakker, ligger badebyen gemt væk.

Solen skinner altid på Bornholm, og det gør den også i Kühlungsborn. Placeringen ved foden af bakkerne, og med havet på den anden side, er det som om skyer og uvejr drejer udenom. Flere lokale fortalte at når det regner i Rostock 30 km væk, ja så skinner solen i Kühlungsborn.

Stranden er overstrøet med de charmerende strandkurve (hvorfor pokker har vi ikke dem i Danmark?), og langs stranden ligger det ene badehotel efter det andet. Jeg boede på det ekstremt behagelige hotel, Upstalsboom.

Det er én af de ting Kühlungsborn kan, som man bare ikke finder noget sted i Danmark. Det er en regulær badeby, indrettet til formålet af i 1938 da man besluttede at slå to mindre byer sammen. Op gennem den kolde krig bevarede byen sin status som badeby for den østtyske elite, og den dag i dag er byen fyldt med de tyske turister der ikke gider Ballermann på Mallorca (som tyskerne sarkastisk kalder deres 17 delstat).

Det er i øvrigt en pudsig oplevelse at størstedelen af de lokale taler rigtigt dårligt engelsk, da de i skolen har haft russisk som andetsprog. Det er dog intet problem, da de er smilende og forstående når man selv forsøger at hakke sig igennem drinksbestillingen på skoletysk.

Udover at ligge ved stranden, eller at blive forkælet på en af de mange spa-tilbud, byder området også på en lang række andre aktiviteter. Der f.eks. gastronomiske festivaler, levende musik hver dag (mens jeg var der i hvert fald), man kan køre på mountain bike, køre med det historiske tog Molli, sejle med katamaran, surfe, dykke og meget meget mere. Der er altså basis for at få rørt sig, inden man sætter sig til bordet, og spiser sig mæt i god traditionel tysk mad. F.eks. spiste jeg på det glimrende Bülow Steakhouse i Polarstern Hotel, hvor jeg også var med i en whiskey-smagning (fik en latterligt lækker Ledaig 15 års der smagte af salt og tang!?).

Kühlungsborn er det perfekte alternativ til strandferien i Danmark eller Sverige. Man får ikke bare dansk sommerhusstemning, man får en hel by i feriestemning. Det er som en optimal krydsning mellem den franske riviera og den danske vestkyst. Du får ro, afslapning, natur, sport, gode drinks og det bedste af det hele; det er bare ein smuttur over æ græns!

//Toke


You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mette juli 28, 2017 at 09:35

    Det både lyder og ligner en hyggelig smuttur! Og ja, hvorfor faaan’ har vi ikke de der kurve-hangout’s i Danmark? De er jo geniale til at tage lidt af den kolde kyst-brise, når man kommer blåfrossen op ad vandet. Og så tilføjer de også en 60’er tidsstemning, det er så charmerende!

  • Reply departdeux juli 28, 2017 at 11:20

    Ja, lige præcis. Der kan det store coca-cola badehåndklæde, man har vundet til indendørs fodbold, altså godt pakke sammen i forhold til!

  • Leave a Reply