Belgien Rejse

Guide Antwerpen: Belgiens rå diamant

oktober 14, 2017

Visit Flandern sendte mig til Antwerpen og sponserede derudover en masse mad, drikke og fede oplevelser. Det er jeg glad for, for som jeg tidligere har skrevet, så er Antwerpen det nye!

Antwerpen er på vej frem. Byen er rå, men fyldt med liv. Byen har de seneste år set en opblomstring af kreative arbejdspladser, cool restauranter og lokal kunst, mode og arkitektur. Her følger en guide til weekend i Antwerpen:

Ankomst: Start med at gøre dig selv en tjeneste, og køb dig et HiBelgiumPass, så får du returbilletter med Brussels Airlines + gratis tog og en masse rabatter. Det koster 1100 kr, og så er der ikke mere bøvl med det. Når i er landet, checker i ind på Queen a Antwerp – et af byens nyeste boutique hoteller. Hotellet er ultra cool, har en perfekt beliggenhed, og så serverer de en forrygende morgenmad. Whats not to like?

Formiddag: Når morgenmaden er indtaget, så hop på cyklen, og sæt kurs mod bryggeriet de Koninck. Belgien er kendt for sin verdensklasseøl, og her kan man, efter min mening, få den perfekte øl-oplevelse. Jeg har været på guidede ture rundt i bryggerier, og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det sgu lidt det samme hver gang. Noget byg, noget humle og nogle store tanke og så farvel og tak. Hos de Koninck har de ombygget bryggeri-grunden totalt (og de har vel og mærket ikke ødelagt området.. ahem Carlsberg…). Ud over bryggeriets museum og ølbar, er her en lille lokal slagter, en chokoladebutik, et mejeri der laver forrygende ost, der er masser af kreative kontorpladser og en fed stemning. Hvis man blandede kødbyen, Carlsberg og papirøen ville man få de Koninck.

Frokost: Vi mødtes med Wim, der arbejder i området og er belgisk på en forrygende måde. Han viste os rundt, og forklarede at hele byen har fået en face lift de seneste år. Antwerpen ligger perfekt ift. lufthavnen, og lige i smørhullet mellem Paris, London og Amsterdam. Der er derfor et kæmpemæssigt uudnyttet potentiale i byen. Det er netop nu man skal rejse til byen, fortalte Wim,- inden byen bliver for renskuret og ensrettet med Europas andre pæne storbyer. Brug et par timer på at daske rundt i området, smag på den lokale øl, tag touren, tal med mejeristerne og når sulten begynder at gnave, så slut af med frokost og en drink på tagterrassen. Jeg fik en burger en bloody mary til at dulme nattens udskejelser. Perfekt!

Eftermiddag: Tril ind til centrum, og sæt cyklerne. Dask rundt den arkitektonisk forrygende bymidte. Pompøse bygninger i kolonial stil blander sig med det næsten nedslidte havnemiljø. Byen er hjemsted for mange skæve eksistenser og sørgelige skæbner. Det hører med når man har været en af de største og vigtigste handelshavne i Europa de sidste 200 år. Byen emmer derfor af musik, liv og kaos. På godt og ondt. Verdens diamanthovedstad er stadig rå i kanterne. På havnefronten findes museet MAS, der er en tur værd. Både for udstillingerne, men også for udsigten. Her får du et forrygende vue ud over havnen og den indre bys mange tårne. Foran museet findes den lille oase Summer of Love der giver mindelser om Strandpauli i Hamborg. Her kan man sidde ved vandet og skylle eftermiddagen ned med en stærk øl og hvile fødderne.

Aften: Først på aftenen begynder maven at knurre igen, men du har forhåbentligt bestilt bord på Graanmarkt 13, så det er ikke noget problem. Restauranten ligger i kælderen af en tøjbutik af samme navn, og kan være lidt svær at finde. Men når man først har sat sig i den imponerende stilrene spisesal, glemmer man alt om det. Restauranten har fået en Bib Gourmand i Michelin-guiden, og det forstår man godt. Vinen, maden og betjeningen var alt sammen i topklasse. Stilen er nordisk, og råvarene er årstidsbestemte. Der er langt til den traditionelle brune kromad der kendetegner mange restauranter i den del af Europa. Menueen er fast, og består af tre retter der skifter ugentligt. Dertil er der vin og snacks. Prisen er i den dyre ende for Belgiske standarder, men ift. danske priser, får man meget for pengene. I mit tilfælde var det jo Visit Flandern der sponserede, så jeg lænede mig bare tilbage og tog et ekstra glas rødvin 😉

Når regningen er betalt, er det bare at daske ud i Antwerpens natteliv og lade de stærke øl suge de sidste kræfter ud af kroppen. Dagen efter kan man gøre det hele en gang til.

//Toke

 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply