Fernweh Holland Rejse

En dag i Den Haag s’-Gravenhage (digt)

august 6, 2017

Et gæsteblogindlæg af Karen Marie Petersen

den haag

Den Haag (officielt s’-Gravenhage) er den perfekte sommerferiedestination til dem, som har lyst til at opleve noget helt nyt. Hollands tredje største og egentlig vigtigste by (for det er her regeringen, parlamentet og den internationale domstol befinder sig) byder på en 11-kilometer lang strand, mange shopping butikker, museer, kultur og storbystemning. Udover det ligger der mange andre byer i nærheden, som Delft, Amsterdam og Rotterdam, der alle er værd at besøge.

Mit navn er Karen Marie Petersen, jeg er 19 år gammel og lillesøster til Nikoline. I juli tog min bedste veninde og jeg en uge til Den Haag, hvor vi boede i bydelen Scheveningen. Byens charme har gjort stort indtryk på mig. Derfor har jeg besluttet mig for at samle mine indtryk af byen i et digt, som jeg har kaldt En dag i Den Haag s’-Gravenhage. Digtet er mit bud på, hvordan den perfekte dag i Den Haag ser ud.

 

En dag i Den Haag s’-Gravenhage (digt)

Til solopgangens søde klang

Af mågernes skrig og bølgegang

Bliver mørke til lys og nat til dag

I livsglædens farver, goddag, goddag.

 

Med en cykel til stranden er du hurtig på fart,

Udsigt over horisonten, når vandet står klart.

En hurtig dukkert, så er du glad,

Men nu er det tid til morgenmad.

 

Den Haag ’s-Gravenhage byder på strand og by,

Kultur og museer har skabt et godt ry.

Med Binnenhof, Vredespalais og Mauritshuis

Får du indsigt i det hollandske kongehus.

 

Den perfekte dag – det er jo klart –

Afsluttes med drinks på Scheveningens strandbarer.

Til musikken og festen tag en svingom

Og så gå til stranden før dagen er om’.

 

Til solnedgangens mørke himmelblå

Er stjernerne mange og menneskerne få.

Salt i luften, mellem tæerne sand,

Ser du solen gå ned i det friske vand.

den haag

Den Haag

den haag

Den Haag

den haag


You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Annette Palm august 6, 2017 at 17:33

  Wow!! Å så flott dikt ! Så dyktig du er Karen! ?

  • Reply departdeux august 7, 2017 at 22:19

   Tak søde – hun er virkelig “talentiert” 😉

 • Reply Camilla august 6, 2017 at 18:15

  Hvor er det dog et flot digt! Og så fin en måde at lave en lille guide til Den Haag på. Jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at tage derned, men Karens digt giver mig absolut lyst til at besøge byen (:
  Camilla | http://cammi.dk

  • Reply departdeux august 7, 2017 at 22:18

   taaaak <3

 • Reply Mette / Mette & Martin Rejser august 6, 2017 at 18:44

  Sikke et fint og stemningsfuldt digt og smukke billeder! Det vækkede virkelig rejselysten hos mig 🙂 Kh Mette

  • Reply departdeux august 7, 2017 at 22:18

   Dejligt at høre – Det var bestemt Karen’s mål <3

 • Reply Two Danes On Tour august 8, 2017 at 22:31

  Så fint – og dejlig varieret i forhold til andre blogindlæg.
  Jeg har også engang forsøgt mig ud i digterkunsten på vores blog. Lidt en anden stil end Karens digt men alligevel 🙂
  http://twodanesontour.com/?p=143

  Glade rejsehilsner
  Anne Marie

 • Leave a Reply