Fernweh Guides Tyskland

Vild med Berlin #2 + anbefalinger

maj 23, 2016

Berlin Guide

Hermed kommer anden omgang af min ‘Vild med Berlin’-serie sammen med nogle flere anbefalinger fra vores tur.

Når jeg rejser sammen med min dejlige familie, er der altid fokus på gode madoplevelser. Og god mad fik vi masser af i Berlin. I første afsnit har jeg allerede snakket om den lækreste kaffe på The Barn og vores fine restaurantbesøg på Spindler. Men denne guide skal ikke kun handle om mad. Berlin byder også på en del interessante og historiske oplevelser.

Her er mine bedste bud til hvad man skal se, spise og shoppe:

IMG_3866IMG_3900

East Side Gallery – oplev et stykke tysk historie og besøg den 1.3 km lange Berliner Mauer. Her kan man blandt andet se det berømte motiv “Bruderkuss”, der viser Bresjnev og Honecker kysse. Desværre var der et kæmpe hegn sat op, fordi malerierne er ved at blive gendannet.

Berlin

Fra East Side Gallery kan man gå over Oberbaumbroen og lander nærmest midt i Kreuzberg. Vi drak kaffe på Fenster Coffee (som også kan anbefales, men desværre tog jeg ikke nogle billeder af det) og gik så mod Oranienstrasse, en alternativ shoppinggade med et hav af etniske restauranter og sjove Gestalten ligesom de to gutter på billedet.

VooStore

I Oranienstrasse ligger også Voo Store, som har et spændende udvalg af alverdens mærker (Acne, Stina Goya) og en lille hipster kaffebar. Jeg fik købt en gave med hjem til Toke derfra.

BERLIN

For enden af Oranienstrasse er man ikke langt fra Checkpoint Charlie, som næsten skal ses hvis ikke man har været der før. Det er bare en af det der ting der skal krydses af listen 😉

ubahn

Berlins metro er også lidt af en attraktion i sig selv.

Processed with VSCO with hb1 preset

En af aftenerne spiste vi på Umami, som jeg havde fået anbefalet af en Yelp-bekanntschaft. Det er et rigtig cool sted, med fart på. Man skal huske at bestille bord, da det åbenbart er et rigtig populært sted. Man sidder lidt tæt på ved små sjove borde, men det er en sjov oplevelse at være der, og maden er bestemt ikke til at klage over – tværtimod!

Bryk

Efter vores besøg hos Umami gik vi forbi en hemmelig bar. Facaden er helt mørk, og man skal ringe på en dørklokke for at blive lukket ind. Det var helt tilfældigt at vi så stedet og det viste sig at være et rigtigt godt sted. Vi havde svært ved at vælge mellem alle de spændende cocktails på kortet.

C:OBerlin

Vi havde lige et par timer om søndagen inden vi skulle hjem til København. Da butikkerne havde lukket og shopping ikke var et bud, havde jeg udkigget mig et museum jeg enormt godt kunne tænke mig at besøge: C/O Berlin! Jeg synes fotokunst er rigtig spændende, og prøver altid at komme ind og se fotoudstilling når jeg besøger en ny by. Hos C/O Berlin så vi Steven Shore Retrospektive udstilling – super interessant.

 IMG_3870

Jeg håber I kan lide mine anbefalinger, og jeg håber snart at kunne tage derned igen og opdage nogle andre bydele. For eksempel, fik jeg ikke rigtig set noget af Neukölln, som bliver hypet som det nye. 🙂

//Nikoline


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply