Belgien Sponsoreret

Antwerpen: Multi-kulti cool

oktober 2, 2017

Visit Flandern sendte mig på en betalt en tur til Antwerpen, og det er jeg rigtig glad for. – Byen er nemlig en multikulturel cool kulturbombe du ikke må gå glip af!

antwerpen

Antwerpen er en havneby – Europas næsttravleste faktisk. Benhård, beskidt og larmende. Samtidig er det en by præget af både ekstrem rigdom og ekstrem fattigdom født ud af byens brogede historie. Det man får i Antwerpen, er alt det man tidligere fik i Hamborg, Amsterdam og Barcelona. Herfra udgik skibene der sejlede til Belgisk Congo, og kom hjem med ufattelige rigdomme i buen, og slaver på broen. Når man går rundt i Antwerpens gader, bliver du mødt af en multikulti-cool vibe og energi der er ekstremt smittende. Så hop derfor på cyklen, og udforsk nogle af af byens rå, men livlige og farverige distrikter.

Det er ekstremt nemt at komme til Antwerpen. Hop på flyet mod Bruxelles, køb eventuelt et HiBelgiumPass, så du får al transport inkluderet i prisen hjemmefra. Når du lander i lufthavnen, går der et direkte tog til Antwerpen. Man ankommer i den ekstremt imponerende banegård, bygget i kolonial stil af den berygtede Kong Leopold II – så er stilen ligesom lagt. Der går således ikke mere end et par timer fra du boarder i København, og til du står midt i Antwerpens hjerte.

Lige ved banegården ligger det übercool hotel Queen a Antwerp. Herfra har du perfekt adgang resten af byen. Lige uden for døren er porten til Chinatown. Chinatown er dybest set en lang gade der ikke bare markerer indgangen til kineserdistriktet, men til en hel bydel bestående af tilflyttere fra hele verden. Alle er de oprindeligt kommet til for være en del af handelen, og har søgt sammen i klynger her, lige udenfor centrum. Mest berømt og berygtet er Congo-distriktet der ligger umiddelbart bag Chinatown. Vores gode byguide undveg mine spørgsmål til området. “Stay out of that area – If you must go, never go alone”. Den slags advarsler kan man jo ikke stå uimodsagte, så naturligt nok cyklede min rejsekammerat Andy og jeg ind i løvens hule, første gang vi fik chancen.

Her satte vi os på en bar, ejet af den polske immigrant Evaline. Klientellet var blandet, og humøret højt. Lige indtil nabobordet så at jeg havde taget kameraet med. I den del af byen bryder man sig ikke om at få taget billeder, så inden jeg lovede at pakke kameraet væk, var der ingen servering. Stemningen blev hurtigt god igen, og Evaline fortalte at området var præget af uroligheder, men også af stort sammenhold, og masser af kultur. Da vi havde hældt et par glas vin på hende, og hun begyndte at finde gamle fotos frem, betalte vi pænt og gik videre.

På anden anden side af banegården ligger Diamantdistriktet. Antwerpen er verdens diamanthovedstad, og historisk set er det den jødiske befolkning der stået for den største del af handlen. I dag er der mange libanesere og indere der sælger diamanter. Bevæger man sig ned i den del af byen, vil man se masser af ortodokse jøder i gaderne. De værner om deres privatliv, og kan være svære at falde i snak med. Men hvis man sætter sig ind i en af de jødiske deli’er eller kaffebarer, kan man være heldig at få en historie eller to.

Antwerpen har en smittende energi, og de mange kinesere, congolesere, marokkanere, jøder og polakker vi talte med, havde alle historier at fortælle. Og opfører man sig ordentligt og tænker sig om, så er Antwerpen en guldmine af gode historier, gode mennesker og gode øl 🙂

//Toke


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply