Getaways Mad tips Sponsoreret Tjekkiet

5 Fantastiske Restauranter i Prag

februar 12, 2017

Gode restauranter i Prag? Er tjekkisk mad ikke bare noget danske gymnasieelever spiser klokken 3 om natten, når de har splittet endnu et hotelværelse ad? Det skulle man tro, og mine egne forestilling om tjekkisk haute cuisine gik nok også mere på 50 shades of brown, tilsat kriminelt billige øl.

De seneste 3-4 år er der dog sket et nybrud i den tjekkiske madscene, og i særdeleshed i Prag. Czech Tourism inviterede Nikoline og jeg til Prag, og vi blev blæst bagover af det nye tjekkiske køkken. Ikke alene var maden, betjeningen og indretningen i top – priserne er i bund. Så står du og overvejer om dit næste gastronomiske eventyr skal gå til New York, San Sebastian eller Tokyo, så kig med her. 5 fantastiske steder vi besøgte i Prag:

Eska

Cafe med eget bageri og grønthandler om dagen, og gastronomisk perle om aftenen. Eska ligger på den gule metrolinje (der er kun tre, så det er til at arbejde med), i den kreative bydel Karlin. Vi fik en 5-retters tasting-menu. Retterne kommer på bordet i delevenlige anretninger, så man kommer hinanden ved, når man spiser af samme tallerken. Inden de fem retter, blev der stillet hjemmebagt brød på bordet med skummet smør. Svært ikke at spise sig mæt alene i det.

Vi valgte en tjekkisk Pinot Noir til maden, og retterne kom flyvende i perfekt tempo. Vi kom blandt andet forbi røget tartar, snegle i spelt og roe, kartofler i hø-aske æggeblomme og kefir og oksemørbrad med løg og marv. Det var simpelthen så latterligt godt. Prisen? 250 kroner for de 5-6 serveringer. En flaske vin koster mellem 100-500 kroner. Nikoline og jeg har lige spist på Uformel her i københavn. Der slap vi ca 1500 i alt, og var ekstremt begejstrede for hvad vi fik for pengene. Det her måltid var mindst lige så godt, og kostede en tredjedel.

Next Door by Imperial

Elsker du også Bo Bech? Selvfølgeligt gør du det. Det gør alle. Next Door by Imperial er ejet og bestyret af den Tjekkiske Bo Bech, Zdenek Pohlreich. Han har været vært for “Med Kniven For Struben”, og har nu lavet en bistro midt i byen. Stedet er perfekt til en hurtig frokost. Dagens hot tip: Husk altid at spørge efter frokostkortet, når du spiser i Prag. Der er ofte 2-3 retter til næsten ingen penge. Hot tip nummer 2: Det er helt okay at drikke fadøl til frokost på en arbejdsdag i Prag. Whats not to love. Maden her er let, moderne og billig, og så er det her du møder lokale tjekker, frem for en flok bagstive 3.g’ere fra Øregaard Gymnasie.

Sisters

Smørrebrød er ligeså dansk som Shu-bi-dua og langelandsfestival, men tjekkerne kan altså også godt finde ud af det. Leder man efter et hurtigt mellemmåltid i den gamle bydel, skal man gå forbi Sisters. Den lille biks er ejet af to søstre, der har spicet traditionelle tjekkiske mellemmadder op. Her kan man købe 6 halve stykker to-go, og spise dem på en bænk i nærheden, eller tage dem stående. Brødet er lyst og pålægget er umiskendeligt østeuropæisk. På den gode måde alså!

MILADA

MILADA er spritny. Den ligger som den eneste af vores anbefalinger på vestsiden af Moldau, i Holesovice (tæt på Sparta Prags stadion). Restauranten er indrettet skandinavisk, og retterne kunne såmænd også ligeså godt blive serveret på en nynordisk københavnerrestaurant. Vi spiste frokost her, og valgte tre retter hver. Heriblandt kaviar med æggeblomme, kammuslinger med ponzu, kalve-bugspytkirtel (Det vidste vi ikke før det var fortæret – det var EKSTREMT velsmagende og mørt), roquefort med rucola og sort trumpet hat og is med saltkaramel og popkorn til dessert. Hele herligheden til 125kr per næse. Det er jo rørende. MILADA ligger gemt lidt væk fra centrum, så hop ind i en taxa, og nyd at turen i hyrevogn betaler sig selv hjem mange gange.

Pho Vietnam

Når man så har tilbragt nogle dage i Prag, er chancen for at man har drukket sig godt besoffen i billig og god vin og øl, rimeligt stor. Den bedste kur mod tømmermænd, findes i hipsterbydelen Vinohrady (perfekt sted at bo, forresten). De lokale besøger nemlig Pho Vietnam og kværner en pho-suppe og nogle forårsruller. Prag har et stort vietnamesisk mindretal, da man i kommunisttiden havde en handelsaftale med Vietnam. Derfor spiser man virkeligt god vietnamesisk over hele byen. Restauranten ligger lige ved metrostationen Jiřího z Poděbrad, og ligner ingenting udefra. Der er billeder af menuen på væggen og man spiser stående eller tager med hjem.  Maden derinde er varm, velsmagende og latterligt billig. Tre store friske forårsruller med friske krydderurter og rejer: 10kr. En skål pho-suppe med oksekød: 20 kr. Parret med en reperations-pilsner, findes der ikke meget bedre kur mod tømmermændene.

Kan man lide virkeligt god, virkeligt billig mad og drikke, er Prag i særklasse. Tag afsted uden for uge 7 – så skulle de værste gymnasieelever også være væk 🙂

Ud over disse fem restauranter, findes der masser andre gode steder vi ikke fik besøgt i denne omgang. Men hvis nogen af jer har været på Field, Degustation eller Sansho – så giv lige en hurtig anmeldelse i kommentarfeltet. Vi bliver jo nok nødt til at tage tilbage!

//Toke


You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mette / Mette & Martin Rejser februar 16, 2017 at 07:50

    Hahaha… Fantastisk indledning! Det er sjovt, hvordan man kan køkken-fordomme omkring et land 😉 Men det lyder som om, at I er blevet mere end positivt overrasket og har haft en fed tur. Velkommen hjem! Kh Mette

    • Reply departdeux marts 5, 2017 at 20:02

      Det var nemlig præcis det vi blev – meget positivt overrasket. Kan klart anbefales 🙂

    Leave a Reply