Færøerne Fernweh Guides Rejse

5 Ting Man Skal Se På Færøerne

maj 30, 2016

På torsdag flyver Nikoline og jeg til Færøerne. Vi er blevet inviteret af Visit Færøerne, og har fire dage til at udforske de 18 små klatter midt i Atlanterhavet. Selvom kalenderen siger sommer, kommer det nok ikke til at være strandvejr. Vi kan forvente  7-10 grader og blæst, så jeg pakker regnjakken i stedet for speedos i denne omgang.

Papageitaucher_Fratercula_arctica

Vi har bil deroppe, og da de fleste øer er forbundne af broer og tunneller, kan man åbenbart nemt komme rundt. Sidst jeg kørte rundt i en lejebil, var i Beirut, men mon ikke trafikken på Færøerne er lidt mindre hysterisk. 🙂 Men hvad skal vi så se, mens vi er der? Jeg har lavet en lille liste over vores ambitioner. Det er ikke sikkert vi kommer til det hele, men så har vi noget at gå efter:

 1. Bestige Slættaratindur – Færøernes højeste tinde. Den er “kun” 882 meter høj, men udsigten skulle være fantastisk. Faktisk siger rygterne at man kan se helt til island, hvis det er klart i vejret. Man kan selvfølgeligt også hele Færøerne. Det tager nogle timer at bestige, og man skal have “erfaring” med fjeldvandring, siger de. Jeg tror det sværeste bliver at overbevise Nikoline om at vi skal tidligt op og klatre 🙂
 2. Se Søpapegøjer. Nikoline er tosset med lunder, eller søpapegøjer som de også hedder. De ligner sådan lidt en blanding af en sæl og en tucan. De er meget fjollede. Man kan se dem hvis man kører allerlængst vestpå til øen Mykines. Det er en af de øer man ikke kan køre til, så det bringer os til det næste punkt.
 3. Flyve i Helikopter. Færøerne er et lille sted. Faktisk er det svært at køre mere end 1,5 time i en retning. Men der er trods alt stadig steder der er svære at komme til uden luft under vingerne. Derfor har Færøerne sin egne heli-bus. Det er rigtigt. For ca. 200 kroner kan man flyve fra by til by med helikopter. Det er jo åndsvagt billigt, så det bliver vi nødt til! “Hvad skal vi i dag, skat? Nåja, vi skal med heli-bussen til Mykines og kigge på papegøjer.”
 4. Spise Sushi. Nu tænker du sikkert at jeg er idiot. Hvorfor skal man spise sushi på Færøerne, når nu man kan få fordærvede fåreindvolde og måge? Det skal man fordi fisk rent faktisk smager godt på Færøerne. Eller det har vi fået fortalt. Det bedste laks i verden bliver fanget i Færøerne. Så det er altså noget andet, end det der braksvandssnaller vi fanger i Københavns Kanal.
 5. Se grindehvaler. Hvis vi er meget heldige, får vi lov til at overvære en af de årlige grindefangster. Jeg bliver nok aldrig inviteret på middag af Pamela Anderson ved at skrive sådan, men den drøm opgav jeg alligevel for længe siden. Det skulle være en stor oplevelse at opleve grindeslagtningen. Kødet bliver fordelt mellem befolkningen, og den dækker 30% af det årlige kødbehov. Måske man endda kan få lov at smage. 🙂

//Toke


You Might Also Like

2 Comments

 • Reply afootdk maj 30, 2016 at 22:22

  Det lyder spændende. Vi krydser fingre for at i får en rigtig god tur.
  PS. Jeg tror aldrig rigtigt det bliver “speedos-vejr” på Færøerne 😉

  • Reply departdeux maj 31, 2016 at 07:59

   Nej, det kan der nok være noget om 😉 Men mange tak! //Toke

  Leave a Reply