Fernweh Hverdagstanker

10 Skandinaviske Rejseblogs Du Skal Følge

februar 22, 2017

skandinaviske rejseblog

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg selv læser en del blogs. I 2015 delte jeg denne liste over de internationale blogs jeg elsker at følge – og selvom jeg stadig synes det er nogle fede blogs, så er det nu en del mikroblogs, især skandinaviske rejseblogs, som fylder mest i min browserhistorik. I og med vores egen blog er begyndt at vokse, så er det jo altid lidt spændende at læse hvad vores skandinaviske “kollegaer” laver, og jeg har nu igennem et par blogrejser også mødt nogen af dem personligt, hvilket jo kun gør det sjovere at følge med. På listen finder i naturligvis også nogle mine absolute danske favoritter, som bare skal med fordi de gør det supergodt.

Det skal lige siges, at jeg selv er meget fotointeresseret, og ligger rigtig meget vægt på flotte billeder og i det hele taget det visuelle, som vækker min rejselyst. Derudover synes jeg at alle blogs har deres egen “stil”, som gør dem unikke og personlige.

 

Her er mine top 10 skandinaviske rejseblogs:

Äntligen vilse

Katarina bag bloggen Äntligen vilse har skabt en meget stilren blog, som sætter fokus på hendes flotte billeder. Selvom jeg ikke er så god til at læse svensk, så kigger jeg regelmæssigt forbi hendes blog og suger alt det visuelle til mig. Jeg er især vild med hendes fotodagbøger, som giver indblik i hendes rejser og liv som fotograf.

fotokredit: www.antligenvilse.se

Hamacareise

Ingeborg’s rejseblog er min go-to hvis jeg mangler inspiration til at tage rejsebilleder og mangler input til hvordan jeg selv kan blive en bedre rejsefotograf. Heldigvis er min forståelse for norsk bedre end svensk, så det er meget lidt som skal igennem ‘google translate’ hihi. Anyway, på Hamaca reiseblogg finder du nærmest inspiration til alt fra storbyferie, backpacking til økoferie og aktiv rejser.

Out’n’About

Hvis man mangler inspiration til en aktiv ferie, så skal vejen forbi Katrine og Lau’s rejseblog. Bloggen er fyldt med velskrevne rejseanekdoter og tips til eventyrrejsen, og så er Katrine begyndt at lave Vlog’s hvilket jeg synes er ret sejt. Er især vild med denne video fra hendes tur til Marokko, som virkeligt giver dig et ærligt billede af kulturen. Ellers skal Katrine og Lau snart på en 1måneds rejse uden at kende destinationen endnu, så det bliver spændende at følge med i hvor deres vej fører hen.:-)

Geotravelers Niche

Her er en af de helt store skandinaviske rejseblogs, og Lola, som står bag bloggen, er en af de mest inspirerende kvinder indenfor (rejse-) blogging og fotografi. Hendes billeder er blandt andet vist af National Geographic Traveler, BBC, CNN, The Guardian og mange flere. Hendes blog er fyldt med spændende historier, og tanker omkring kulturer, og hun er ikke bange for at skrive om nogle kontroversielle problematikker, som USAs seneste forbudsindrejsepolitik.

Shinimichi

Shinimichi er bare en wow-blog. Jeg er helt blown away pga. deres fotografiske færdigheder, og deres fede stil. Shinimichi bliver drevet af de to søde tvillinger, Sheena og Michelle, som rejser en del i de nordiske lande. Hver gang jeg kigger på bloggen får jeg lyst til at leje en bil med det samme og køre ud i naturen. Desuden har pigerne også en ret lækker Instagram, som man helt klart burde følge, hvis man er rejseinteresseret. Her et sneakpeak:

Fotokredit: www.shinimichi.com

Veera Bianca

Veera lever et ret spændende liv, og er hele tiden på farten. Hun er nu netop hjemvendt fra hendes 4 måneders rundrejse/nomade liv og bor nu igen i Helsinki. Er man interesseret i rejsebloggerlivet generelt, så skal man klart følge Veera, som er en af de få nordiske rejseblogger som lever af at blogge og af at arbejde freelance for rejserelaterede firmaer/destinationer. Noget jeg selv godt kunne tænke mig:-)

Mette og Martin Rejser

Jeg elsker især Mette og Martins rejseblog pga af de mange eksotiske destinationer de besøger. Mette skriver nogle fantastisk ærlige, sjove, personlige men stadig informative historier omkring de enkelte destinationer. Så ja fed skrivestil, og samtidig er bloggen visuel super sej og skiller sig helt klart ud fra alle andre rejseblogs. Desuden er Mette og Martin efterhånden et par eksperter hvad angår ture til Afrika, og har lavet en del fede videoer, som også kan ses på deres blog.

Sanna Rosell

Sanna er freelance journalist, og jeg har kendt hendes blog siden vi begge deltog i #CitybreakGermany-kampagnen. Jeg kan enormt godt lide enkeltheden ved hendes blog, og … surprise … hendes billeder. Desuden har Sanna rejst rigtig meget i Sydamerika, hvilket er højt på min bucketlist, og derfor elsker jeg at bladre igennem hendes fotogallerier.

Fantasiresor

Sofia har en skøn og meget personlig rejseblog krydret med de flotteste billeder. Det er en relativ ny rejseblog jeg er begyndt at følge, da jeg mødte Sofia på en tur til Prag. Sofia har dog blogget i mange år nu, og vundet forskellige priser for hendes flotte blog. Udover tips til forskellige destinationer, finder du hos Sofia også inspiration til rejser med bus og tog.

Cammi

Cammi er en dansk rejse- og beauty blog skrevet på engelsk. Camilla som ejer bloggen startede bloggen da hun skulle på udveksling i Hong Kong, og bor nu i Amsterdam. Derfor finder du en del inspiration til og indblik i livet som expat. Hun fylder 25 på lørdag (tillykke) og har lavet en over 25 rejseoplevelser man skal have krydset af inden man runder de 25. Jeg kan selv krydse 20 ting af på den liste. Hvor mange kan du? 😉

 

Har I andre skandinaviske rejseblog favoritter jeg burde checke ud?

 

// Nikoline


You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Katrine Dybkjær februar 22, 2017 at 22:22

  Tak for omtalen! Og vi har lige fundet vores rejsedestination for vores månedsrejse hahah – det bliver Indien…;) Også på tide for vi rejser om lidt over en uge..

  Er så enig i mange af jeres andre seje bloggere – nogle af dem kender jeg ikke selv . Fedt med ny inspiration!

  Tak for inspirationen og tippene:!)

  • Reply departdeux februar 22, 2017 at 22:38

   Haha sejt med Indien – det glæder jeg mig til at følge.:)) I må have en rigtig godt tur hvis ikke vi lige ses inden da.

 • Reply Michelle februar 23, 2017 at 09:50

  Rigtig mange tak for de fine ord og anbefalingen af Shinimichi. Vi er beæret over at være med på så fin en top-10 liste! Jeg kender allerede til alle de nævnte blogs og der er også et par stykker, der ligger på min egen favoritliste 🙂

  Hvis jeg skulle anbefale nogle ekstra skandinaviske (ok, disse er finske!) blogs, som kunne være interessante at kigge på, så skulle det være disse: http://www.suvihoyden.com + http://www.deepredblues.com . Jeg er selv vild med deres fotostil og fortællinger – og jeg er nok blevet draget af deres blogs, fordi de fokuserer på outdoor livet og har besøgt steder, som ligger på min egen rejsebucketliste 🙂

  Derudover er der danske Melissa, som er en rigtig lille globetrotter med en stor kærlighed for Færøerne (hvem har ikke det? <3) 🙂 Hun er ikke en del af den danske rejseblogger community, så tror ikke der er mange der kender til hende … men hun har været vidt omkring og også besøgt nogle virkelig spændende lande/destinationer! Prøv at tage et kig: http://iliveasidream.com/

  • Reply departdeux februar 23, 2017 at 17:18

   Det var så lidt 😉 Og tak for tips’ne. Elsker at opdage nye rejseblogs, så jeg vil klart hygge mig med det i aften.;)

 • Reply Katarina februar 23, 2017 at 20:21

  Thanks for the besutiful words! So lovely! Found som new blogs to check out here. Also love fantasiresor of course (bff) but also shinimichi! My goood. And now yours. Ashamed i know so little about other bloggers outside sweden. Will def do a list with other scandinavian worth visiting and check in now and then. I can read your though!

  • Reply departdeux februar 24, 2017 at 18:13

   Yes I know what you mean, I have also been very focused on the danish blogs until I joined Nordic Travel Bloggers, and found all the amazing blogs out there. I really love, that the community is growing and that we can meet each other on trips. 🙂

 • Reply Laura februar 23, 2017 at 20:29

  Øj, der faldt jeg lige i fælden og forsvandt i alle de spændende rejseblogs ? Har virkelig meget lyst til at rejse rundt og udforske mere af Norden nu!
  Kan i øvrigt også tilføje Oh Darling / Helena (https://www.instagram.com/intehelena/http://ohdarling.org/) til listen. Har fulgt hende på Instagram et stykke tid efterhånden, og hun tager simpelthen så fine billeder!

  • Reply departdeux februar 23, 2017 at 21:26

   Eeeeenig, Helena har også en fantastisk blog, jeg mødte hende på en tur til Tyskland, og er klart fan. Det er så svært at begrænse sig til kun 10 når der er så mange spændende rejseblogs. Er også stor fan af jeres. <3

   • Reply Laura februar 23, 2017 at 22:16

    Haha, jeg begrænsningens kunst kan være svær med så meget inspiration! Og tak 🙂 I lige måde i øvrigt 😉 Synes simpelthen det er sådan en fornøjelse at suse rundt i blogland og blive inspireret til både billedmotiver og kommende rejsemål 😀
    Var lige en tur rundt på Instagram også, hvor jeg kom i tanke om Silvia, der står bag bloggen http://www.heartmybackpack.com/ 🙂 Hun skriver på engelsk og er vistnok oprindeligt fra USA, men nu bosat i Norge – så der er heldigvis ikke den store sproglige barriere 😉

 • Reply Camilla februar 23, 2017 at 21:23

  Ihh, tusind tak for anbefalingen. Jeg er faktisk rigtig elendig til at følge skandinaviske rejseblogs, så jeg skal helt sikkert tjekke ovenstående ud (: Og tak for fødselsdagshilsnen iøvrigt 😛
  Camilla | http://cammi.dk

  • Reply departdeux februar 24, 2017 at 18:13

   Det var så lidt <3 Håber du får en dejlig dag.

 • Reply Renates Reiser februar 23, 2017 at 22:45

  Takk for at dere deler! Jeg følger mange av disse fantastiske reisebloggene selv 😀 Hamacareise er kjempeinspirerende!

  • Reply departdeux februar 24, 2017 at 18:15

   Enig 🙂 der er virkelig mange inspirerende rejseblogs i Skandinavien, svært at begrænse sig til 10.

 • Reply Hamaca Reiseblogg februar 24, 2017 at 12:15

  Oi, så hyggelig å få komme på denne topp 10-listen, og i så godt selskap med andre gode reisebloggere i Skandinavia! Jeg har vært innom de fleste her før, men noen er også nye for meg! Spennende 😀 Ha en topp helg!

  • Reply departdeux februar 24, 2017 at 18:16

   Hihi, ja jeg synes det var på tide at sætte noget fokus på vores skandinaviske kollegaer når nu der er så mange fine blogs, og sproget jo egentlig ikke er sådan en stor barriere. 🙂

 • Reply Mette / Mette & Martin Rejser februar 24, 2017 at 19:41

  Nøj, tusind, tusind tak – der kickstartede I da lige vores weekend på den aller-bedste måde! Vi er mega beæret over, at de pæne ord kommer fra netop jer! For I to er vitterligt en evig kilde til inspiration for os med alle jeres lækre billeder, gode blogindlæg og masser af spirerende rejselyst! Ha’ en skøn weekend, I to <3

  • Reply departdeux februar 26, 2017 at 16:37

   Nøøøj, du er sød Mette :* Det betyder rigtig meget når det kommer fra dig! Vi ses på onsdag til Travel Massive <3

 • Reply Fantasiresor februar 25, 2017 at 21:31

  Åh alltså stort tack för en plats i listan! <3 Gillar er blogg väldigt mycket också, allt från inredningsstilen till resvalen. Hoppas vi ses snart igen!

  • Reply departdeux februar 26, 2017 at 16:38

   Det var så lidt – havde også virkeligt glæde af at følge med på jeres nordic journey. <3 Håber også vi snart ses igen.

 • Reply Emelie februar 26, 2017 at 15:58

  Hej, fin blogg ni har! Kika gärna på min http://emeliestravels.com. Jag och syrran planerar en seglings och snowboardresa till Lofoten 🙂

 • Reply Cathinka - På vift! februar 26, 2017 at 16:13

  Vilken bra lista! De svenska resebloggarna har jag bra koll på men de andra var nya möten, kul. Några egna favoriter är https://johnnybajdzjan.com som får mig att vilja åka till ställen som jag inte visste fanns och http://www.discoveringtheplanet.com.

  • Reply departdeux februar 26, 2017 at 16:41

   Mange tak for tipsene 🙂 Dem vil jeg lige checke ud (inklusive din egen blog) :))) Nikoline

 • Reply Sanna Rosell februar 27, 2017 at 09:33

  Thanks for linklove! I’m so glad and, I must say, a bit surprised since I get so inspired by YOUR blog! Nice to hear that this flow of inspiration is mutual. 🙂 Wish you a happy day!

  • Reply departdeux februar 27, 2017 at 20:46

   You are welcome 🙂 and thank you so much for the compliment , made my day <3

 • Reply Lola februar 27, 2017 at 09:53

  Tack så mycket Nikoline! So inspired by your work as well.

  • Reply departdeux februar 27, 2017 at 20:46

   Thank you so much Lola, means a lot coming from you!

 • Reply Lisa / livet från den ljusa sidan februar 27, 2017 at 13:36

  Min 😉 – livetfrandenljusasidan.se.
  Sen är resfredag.se en favorit hos mig!

 • Reply Bara brittiskt februar 27, 2017 at 19:32

  Spännande med mer nordiska bloggar. Jag tycker du ska läsa Ladies Abroad för färgstark inspiration från hela världen: http://www.ladiesabroad.se/

  • Reply departdeux februar 27, 2017 at 20:48

   iiih mange tak for det gode tip 🙂

 • Reply Christine - 29° marts 1, 2017 at 03:51

  Vilken härlig lista, och flera där som jag inte hade koll på. 🙂

 • Reply Jane Hemmingsen marts 6, 2017 at 11:20

  Kære Nikoline,
  Fedt med inspiration – er vild med at læse på jeres side. I er meget tjekkede!
  Tjek gerne ved lejlighed min rejseblog ud, som lige er lanceret – janeaway.
  Rigtig god mandag,
  Kh Jane

  • Reply departdeux marts 6, 2017 at 15:45

   Hej Jane, mange tak for dine søde ord. Det er et rigtigt fint rejseunivers du har bygget op – held og lykke med den! 🙂
   Nikoline

  Leave a Reply